Aktiviteter/utflyktsmål

Aktiviteter/utflyktsmål

Vi har valt att presentera några av de mest populara sysselsättningarna under sommarhalvåret. Bild: Åsens by (ca 5 km).

Kanotpaddling: Har man inte sin egen kanot i Lövudden kan man hyra kanot vid Ottorina i Bunn eller på Bunngården. Att glida fram i Örskanalen och njuta av allt vackert är något som kan rekommenderas. I sjösystemet finns många trevliga ställen där man kan göra strandhugg.

Fiske: Det är populärt att fiska i Bunnsjöarna och är man duktig kan man få riktigt fina gösar. Vid bordet har “storfiskaren” Tommy just rensat tre stycken. Fiskekort köps hos Ottorina i Bunn.

Vandringsled: John Bauerleden är en vandringsled som går från Huskvarna till Gränna. Den passerar Bunn ca 3 km från Lövviken. Det är stora höjdskillnader i omgivningarna och vacker utsikt från många platser.

Skogspromenader: Det finns trevliga skogsområden i närområdet. Man kan exempelvis promenera till sjön Ruppen (1 km från Fågelkärr och 3 km från Lövudden) som är en vacker och intressant fågelsjö som även den har förbindelse med Bunnsjöarna. Ruppen ligger högre än Bunnsjöarna och på vägen passerar man gamla vattenfall och annat intessant. Har man tur kan man även hitta svamp.

Trollska båtturer: Under sommarhalvåret erbjuds guidad båtturer över en stor del av sjösystemet. Man får även en hel del intressant historia. Båtarna tar ett 20 tal passagerare och utgår som regel från Bunnström i Norra Bunnsjön. Charterturer kan ordnas från Bunn. Ring för mer information, tel. 0390-510 50.

Åsens by (ca 5 km) är ett av Småländska höglandets mest välbesökta besöksmål. Åsens by är en unik sevärdhet som visar en småländsk bymiljö och ett odlingslandskap från sekelskiftet 1900. Kulturlandskapet är delvis oskiftat och arronderingen ser ut som förr, med små åkrar, stenrösen, fägator och hamlade träd. Du kan också stiga i Teklas stuga och ta del av miljön som denna strävsamma kvinna framlevde sina dagar i.

Passa på att handla karameller i strut i den gammeldags handelsboden eller njut av en kopp kaffe med hembakat i kaffestugan. Inom området finns det lantrasdjur som kor, grisar, kaniner hönor, får och getter. Ridintresserade kan boka ridning i grupp som utgår ifrån Åsens By.

Naturum vid Ruppen: “Naturum” är ett relativt nytt åttakantigt timmerhus hus som är byggt med tanke på att man där ska kunna studera det rika fågellivet i fågelsjön Ruppen. Det nya “fågelbetrakningsstället” ligger ca 2 km promenad från Åsens by och har även gångavstånd från Lövudden.

Gränna/Visingsö: Semesterorter där man kan hitta på mycket trevligt. En klassisk semestersysselsättning brukar vara att åka Remalag på Visingsö och besöka Kumlaby Kyrka. Grännaberget brukar vara värt ett besök. Här kan man njuta av den fina utsikten. Skogstornet på höjden bakom Grännaberget skapades av Torsten Tegner. Dit kan man vandra (ca 2 km) från Grännaberget. Härifrån har man utsikt över Bunn och Örens sjösystem och Vättern med Visingsö. Är det klart väder kan man se fyra landskap från tornet, Småland, Östergötland, Västergötland och Närke.

Gränna är även luftballongernas hemvist. Både genom Andrémuseet och genom verkliga uppstigningar med moderna luftballonger. Det är vanligt att man ser dem passera över Bunnsjöarna och landa någonstans i närheten av Lövudden.

Dagsutflykter

  • Astrid Lindgren värld i Västervik (16 mil)
  • High Chaparral (Vilda Västern) utanför Värnamo (7 mil)
  • Vadstena, mysig semesterstad med klosterkyrka mm (7 mil)
  • Hornborgarsjön, fågelsjö med bl a Trandans (8 mil)
  • Liseberg nöjesfält i Göteborg (20 mil)


Kvalitetsboende

Vad man lägger i begreppet kvalitetsboende kan naturligtvis skilja mellan olika människor. Vi har räknat upp ett antal motiv och visioner som kan vara mer eller mindre viktiga för Er som funderar på ett framtida boende i Lövudden.

Läs mer...

Samfslappol 120525 3ceae17e0d2b7773e4cc5b00cb255973

Aktiviteter/utflyktsmål

Vi har valt att presentera några av de mest populara sysselsättningarna under sommarhalvåret. Bild: Åsens by (ca 5 km)

Läs mer...

WixUtveckling AB

Torsten Malmvall
Tingsvägen 23
141 62 HUDDINGE

Sommartid:
Lövviken, Lövudden 16
563 93 GRÄNNA

0709-665 888
torsten.malmvall@wixsoft.se

 

Objekt till salu

Tipsa andra

© Copyright WixUtveckling AB 2021  |  Cookies  |  Hemsida: HS Webb- & Reklambyrå
Bunn - i våra hjärtan!